Foto: F64
Braukšanas apstākļi uz autoceļiem ir apgrūtināti valsts lielākajā daļā, autoceļi apledo. Vietām Kurzemē un Vidzemē snieg. Rīgas apkārtnē braukšanas apstākļi ir apmierinoši, liecina "Latvijas Valsts ceļu" informācija.

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Tukuma līdz Ventspilij, Liepājas virzienā - posmā no Anneniekiem līdz Liepājai. Brauktuves vietām sniegotas un apledo un tās tīra no sniega un kaisa.

Jelgavas virzienā braukšanas apstākļi ir apmierinoši, brauktuves ir mitras, gaisa temperatūra no -1 līdz 0 grādu.

Bauskas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Ķekavas līdz Grenctālei,
Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Lielvārdes līdz Pļaviņām, posmā no Varakļāniem līdz Terehovai, posmā no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa.

Autoceļi Vidzemē sniegoti, brauktuves apledo un tās tīra no sniega un kaisa.

Ainažu virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Berģiem līdz Saulkrastu apvedceļam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai Bauskas, Jelgavas, Saldus, Krāslavas un Daugavpils apkārtnēs, pārējos rajonos ceļi sniegoti un apledo un tiek tīrīti un kaisīti.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka galvaspilsētā ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tika uzsākta jau otrdien ap plkst. 23:00 un turpinājās visu nakti. Kopumā darbos iesaistījās 32 specializētas kaisīšanas mašīnas.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Departaments atgādina, ka īpaši sarežģīta un grūti prognozējama situācija uz ceļiem ir laikā, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli grādu.

Līdz ar laika apstākļu maiņu, transporta līdzekļu vadītāji brauc uzmanīgāk un kopējā pilsētas satiksmes plūsma palēninās. Departaments aicina iedzīvotājus ziemas periodā rēķināties, ka ceļā var nākties pavadīt ilgāku laiku nekā vasaras sezonā. Būtiskus satiksmes plūsmas traucējumus rada autoavārijas, kas kavē arī ielu uzturēšanas tehnikas piekļuvi un darbu veikšanu plānotajos maršrutos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!