Foto: LETA
Būvniecības uzņēmuma "LNK Industries" apgrozījums pērn pieauga līdz 45,366 miljoniem eiro, kas ir par 20% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt tā peļņa saruka par 59,1% - līdz 243,5 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, neskatoties uz stagnācijas iezīmēm Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, apgrozījuma pieaugumu pērn sekmējusi vairāku noslēgto līgumu izpilde laika posmā no 2013. līdz 2014. gadam. Savukārt uzņēmuma peļņas samazināšanās pērn skaidrota ar realizējamo projektu specifiku un administrācijas izmaksu pieaugumu.

Pārskata gadā "LNK Industries" gan uzsāka, gan arī pabeidza vairākus nozīmīgus projektus, tostarp, pabeigta Salu tilta renovācija, nodoti ekspluatācijā - Latvijas universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs, Rīgas Tehniskās universitātes Laboratoriju māja, kā arī Zinātniskās bibliotēkas jaunā ēka. Tāpat īstenots arī uzņēmuma projekts Igaunijā un virkne mazāka mēroga projektu civilo ēku, ostu un ceļu būvniecības jomā.

Vadība informē, ka patlaban "LNK Industries" strādā 73 darbinieki, tostarp valdes pārstāvji.

Pašlaik uzņēmums turpina attīstīt esošos projektus un aktīvi piedalās celtniecības konkursos Baltijas un Skandināvijas tirgos. "LNK Industries" darbības prioritāte turpmākajiem gadiem ir jaunu tirgu apguve, kā arī izmaksu optimizācija un iekšējo vadības procesu pilnveidošana.

Uzņēmums 2014. gadā strādāja ar 37,806 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 595,7 tūkstošu eiro apmērā.

"LNK Industries" ir holdinga "LNK Group" uzņēmums, kas specializējas inovatīvu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā. "LNK Industries" galvenā darbības sfēra ir rūpniecības, civilo un infrastruktūras objektu būvniecība. Uzņēmums specializējas arī transportēšanas tehnoloģisko sistēmu un nestandarta aprīkojuma projektēšanā, ražošanā un uzstādīšanā, kā arī dzelzsbetona konstrukciju un lielgabarīta metālkonstrukciju ražošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!