Optimistiskākajā gadījumā ceļojumus pa Latviju iedzīvotāji varēs atsākt vasarā, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" prognozēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

Viņš norādīja, ka tūrisma nozare Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ ir ļoti cietusi, tāpēc LIAA Tūrisma departaments strādā pie plāna, kā tūrisma uzņēmumiem iziet no krīzes.

Rožkalns atgādināja, ka sākotnēji paredzēts veicināt iekšējo tūrismu, bet nākamais solis būs tūrisma veicināšana Baltijas līmenī.

Viņš skaidroja, ka ceļojumiem Baltijas līmenī ir nepieciešams krietni īsāks plānošanas laiks, nekā braucieniem uz tālākiem galamērķiem. "Ja ir kaut kur jālido, nepieciešamais plānošanas laiks ir vismaz 3-4 mēneši, bet, lai Baltijas līmenī kaut kur aizbrauktu uz dažām dienām, var plānot iepriekšējā nedēļas nogalē," pauda Rožkalns.

Foto: LETA

Pēc viņa sacītā, optimistiskākajā gadījumā ceļojumus pa Latviju varēs atsākt vasarā. "Optimistisks scenārijs būtu, ja mēs vasarā varētu sākt ceļot pa Latviju un, varbūt, vasaras otrajā pusē varētu sākt ceļot pa Baltiju," sacīja Rožkalns, piebilstot, ka šādā gadījumā oktobrī, novembrī, iespējams, tūrisms atgrieztos ierastākā darbības režīmā.

Jau vēstīts, ka saistībā Covid-19 izplatību Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, tostarp ir apturēta starptautiskā satiksme. Ārkārtējā situācija būs spēkā līdz šā gada 14.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!