Foto: AFP/Scanpix
Valdība otrdien papildināja valstu sarakstu papildu pārbaudēm vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanai, informēja Iekšlietu ministrijā (IEM).

Valdība nolēmusi izslēgt no valstu saraksta, kuru pilsoņiem vīzu vai uzturēšanās atļauju izsniegšanai veic papildu pārbaudi, Arābu Emirātus, jo pēdējo gadu laikā valstī nav notikuši teroristu uzbrukumi, kā arī Šrilanku, jo tajā drošības situācija ir uzlabojusies un teroristu grupējumu radīto draudu līmenis ir būtiski samazinājies.

Sarakstā savukārt iekļauta Dienvidsudāna, kā arī Gruzija ar Abhāzijas un Dienvidosetijas teritoriju, jo Abhāzijas un Dienvidosetijas separātistu kontrolētajās teritorijās darbojas nozīmīgs skaits kaujinieku.

Tāpat sarakstā aktualizēta Krievijas teritorijas ar Kabarda-Balkārijas Republiku, Karačaja-Čerkesijas teritoriju un Ziemeļosetiju saistībā ar to, ka islāmistu teroristu darbība minētajos reģionos joprojām ir salīdzinoši liela.

Papildu pārbaužu sarakstā iekļauta arī Mali, jo drošības situācijas valstī ir būtiski pasliktinājusies, kā arī Ukraina ar Krimas Autonomo republiku un Luhanskas un Doņeckas teritorijām, ņemot vērā, ka tajās netiek nodrošināta centrālās varas pārvalde un darbojas nozīmīgs skaits kaujinieku.

Valstu saraksts precizēts atbilstoši Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja izvērtējumam, ņemot vērā, ka apstākļi, lai veiktu papildu pārbaudes vīzu vai uzturēšanās atļauju izsniegšanai, laika gaitā ir mainījušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!