Horizontālo apzīmējumu uzklāšana uz valsts nozīmes un pirmās šķiras autoceļiem visā Latvijā turpmākos četrus gadus izmaksās kopumā 29,3 miljonus latu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.
VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) rīkotajā konkursā uzvarējušas četras ceļu būves firmas - SIA "M2", SIA "Mikor", SIA "Ceļu, tiltu būvnieks" un AS "A.C.B.", iegūstot tiesības šos darbus veikt laikā no šā gada 2.jūlija līdz 2010.gada 30.jūnijam.

"M2" horizontālo apzīmējumu uz autoceļiem uzklās par 7,97 miljoniem latu, "Mikor" - par 7,52 miljoniem latu, "Ceļu, tiltu būvnieks" - par 7,33 miljoniem latu, bet "A.C.B." - par 6,5 miljoniem latu.

LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē piešķirto finansējumu, plāno un vada valsts autoceļu tīkla uzturēšanu un attīstību, organizē valsts pasūtījumu valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem un pakalpojumiem, pasūta un vada valsts autoceļu tīkla standartu un tehnisko noteikumu projektu izstrādi, uztur un pilnveido valsts un pašvaldību autoceļu reģistru, kā arī pārrauga pašvaldību autoceļu tīklu.

LVC valsts kapitāla daļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

Pērn LVC rīkoja 120 valsts iepirkumus, no kuriem 63 iepirkumi bijuši būvdarbu veikšanai, 39 - būvuzraudzībai, pa astoņiem - projektēšanai un pakalpojumiem, bet divi - piegādēm.

Periodiskās uzturēšanas, rekonstrukcijas un būvniecības programmas izpildītas par 132,7 miljoniem latu, no kuriem 82,15 miljoni latu bijuši ES kohēzijas fondu līdzfinansētie projekti, bet 11,9 miljoni latu - ES Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētie projekti.

2006.gadā saremontēti 362,3 kilometri ceļu melnās segas, 97,9 kilometri grants segas, kā arī atjaunoti 773 metri tiltu un pārvadu. Pagājušajā gadā asfaltēti 10,54 kilometri grants segas.

Par LVC galveno šā gada uzdevumu noteikta automaģistrāles būvniecība projekta posmā Rīgas apvedceļš-Sēnīte pēc valsts un privātās partnerības, kā arī kravas automašīnu stāvlaukumu izveidošana Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktu tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!