Ceļu policija arī šogad no 22.jūnija līdz 25.jūnijam rīkos plašus reidus, lai pastiprināti kontrolētu, vai autovadītāji pie spēkratu vadīšanas nav sēdušies iereibuši.
Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš sacīja, ka pirmssvētku un svētku dienās visā Latvijā autovadītāji pastiprināti tiks kontrolēti, vai pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā, kā arī nepārsniedz pieļauto braukšanas ātrumu un ir piesprādzējušies, kā arī to, vai piesprādzējušies ir pasažieri.

Zivtiņš atzina, ka policija šajās dienās rīkos speciālus reidus, kuros iesaistīs pēc iespējas lielāku policistu skaitu, tostarp piesaistot arī pašvaldību policistus un iecirkņu inspektorus.

Policija pirms vasaras saulgriežiem aicina visus autovadītājus būt saprātīgiem un atgādina, ka alkohola lietošana var beigties traģiski.

Notikumi masu pasākumos pierāda cilvēku vieglprātību un nevēlēšanos izprast apdraudējumu, ko viņi rada, sēžoties pie stūres alkohola reibumā.

Reidu laikā tiks organizētas plānveida pārbaudes, kuras notiks gan uz valsts maģistrālajiem ceļiem, gan uz vietējās nozīmes ceļiem. Šo pārbaužu mērķis esot nevis sodīt autovadītājus, bet gan novērst traģiskas avārijas.

"Nevajag kautrēties no atteikšanās sēsties pie transportlīdzekļa stūres, ja esat iereibis. Labāk pateikt nē, nekā riskēt ar savu un citu cilvēku dzīvību," iepriekš aicināja Ceļu policijas priekšnieks. Tieši transportlīdzekļu vadītāji ir atbildīgi par savu, savu līdzbraucēju un pārējo ceļu satiksmes dalībnieku drošību, veselību un dzīvību.

Līdz šim vistraģiskākie Līgo svētki bijuši 2000.gadā, kad uz Latvijas autoceļiem laikā no 22. līdz 25.jūnijam kopumā gāja bojā 28 cilvēki. Kā liecina policijas informācija, toreiz pusnaktī ceļu satiksmes negadījumos gāja bojā pieci cilvēki, bet no pusnakts līdz plkst.3 12 cilvēkiem šie bija pēdējie svētki viņu mūžā. Arī nākamo četru stundu laikā uz Latvijas autoceļiem turpināja ik stundu iet bojā viens vai divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!