Šogad taupības dēļ Ceļu policijai būs jāsamazina automašīnu lietošanu, taču tā vietā tiks ieviestas kājnieku patruļas, pirmdien intervijā LTV atzina Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
Viņš skaidroja, ka līdz šim autoekipāžas patrulējušas garākus ceļa posmus, bet degvielas taupības dēļ parādīsies arī kājnieku patruļas, kas patrulēs krustojumos un īsākos ceļu posmos.

Zivtiņš atzina, ka tāpat kā līdz šim tiks pievērsta uzmanība braukšanas ātrumam, drošības jostu lietošanai, agresīvajai braukšanai, ka arī dzērājšoferiem.

Darbu turpinās arī esošie fotoradari, kas pierādījuši savu lietderību, samazinot vidējo satiksmes ātrumu par trīs kilometriem stundā. Zivtiņš atzina, ka Iekšlietu ministrijā ir arī izstrādāts projekts par papildus radaru iegādi, taču pašlaik nav skaidrs, kad to varētu mēģināt realizēt.

Jau ziņots, ka šogad vienai CP ekipāžai būs jāiztiek ar 100 litriem benzīna mēnesī. Tas nozīmējot - tikai pieci litri uz vienu maiņu. Līdz šim limits bija 500 litru mēnesī.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Aldis Lieljuksis iepriekš atzinis, ka līdz ar valdības uzdoto līdzekļu samazināšanu par 25% policijai naudas degvielai būs par trešdaļu mazāk. "Maksimums, ko šogad varēsim atļauties benzīnam, ir divi miljoni latu," teic VP šefs. Pērn šim mērķim policija iztērējusi aptuveni 3,1 miljonu latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!