Foto: Valsts policija

Ceļu policija šodien Rīgā veic reidus, kuru laikā pievērš uzmanību visiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem, apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Reidi galvaspilsētā tika organizēti jau vakar un policija nereti brīvdienās rīko šādus pasākumus.

Arī rītdien pastiprināta satiksmes uzraudzība neizpaliks, jo no rītdienas līdz 16.oktobrim Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) kampaņas "Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!" laikā veiks pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, nodrošinot pēc iespējas lielāku policijas klātbūtni ceļu satiksmē.

Kampaņa aicina autovadītājus apliecināt savas spējas un izlādēt enerģiju sporta zālē, virtuvē, darbā vai citur, nevis pie stūres - agresīvi un ātri braucot.

Agresīva braukšana ir pārkāpums, kurš ir aktuāls visās sezonās. Agresīvie autovadītāji parasti ir emocionāli, neprognozējami un nereti rada bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas uz ceļa.

Policijas statistikas dati par agresīvu braukšanu liecina, ka 2015.gadā par šo pārkāpumu noformēti 867 administratīvā pārkāpuma protokoli, savukārt šogad jau deviņos mēnešos - 707 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir vairāk nekā pērn šajā pat laika posmā, kad tika izrakstīts 621 administratīvā pārkāpuma protokols par agresīvu braukšanu.

Valsts policija atgādina, ka par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam paredzēts sods no 70 līdz 280 eiro un seši soda punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!