Vakar Rīgā, CSDD telpās notika akcijas “Izglāb draugu, neļauj braukt reibumā” prezentācija presei. Žurnālisti tika iepazīstināti ar pirmsjāņu kampaņu, kas gaidāma daudzkārt spēcīgāka, pateicoties daudziem uzņēmumiem, kas šogad vēlējās atbalstīt akciju un tajā piedalīties.
Rezultātā CSDD un Valsts Policijas akcija, kuru palīdz īstenot reklāmas aģentūra “BatesADM” un PR aģentūra “Consensus PR”, ir ieguvusi jaunus draugus:

- “Statoil” izvietos akcijas plakātus DUS, bet alkoholu svētku laikā tirgos īpašos akcijas maisiņos ar aicinājumu nebraukt reibumā.
- “Shell” izvietos akcijas plakātus DUS.
- “Latvijas Balzams” līdztekus savai akcijai atbalsta TV klipa “Kluči” raidīšanu svētku laikā – “lai veicinātu mūsu produkta saprātīgu un atbildīgāku lietošanu”.
- DELFI izveidojuši īpašu ziņu nodaļu "Izglāb draugu!", kurā publicē daļu no www.izglabdraugu.lv materiāliem, tādējādi piesaistot akcijai plašu interneta lasītāju loku.
- “A.F.I” un “Fotocentrs” dāvājuši attēlus mājas lapai www.izglabdraugu.lv.
- “Siemens” dāvāja suvenīrus TV sociālo interviju dalībniekiem.
- Latvijas Televīzija, LNT un TV3 atbalsta šo sociālo interviju pārraidīšanu.

Savukārt, Ceļu Policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Juris Zondaks preses konferencē apliecināja, ka Ceļu Policija gatavojas nopietnam darbam Jāņos. “Mēs gribam sasniegt labus statistikas rezultātus, nevis nepelnītus pārmetumus,” piebilda Zondaka kungs, atgādinot, ka paļauties uz pagājušā gada veiksmīgajiem rezultātiem nevar. Reibumā aizturēto un reibumā izraisīto autoavāriju skaits šogad atkal pieaudzis, turklāt klāt nākusi tendence vadīt automašīnas narkotisku vielu izraisītā reibumā, kas gada laikā pieaugusi divkārt. Tas tikai vēlreiz pierāda, ka ar reklāmas akcijām vien ir par maz. Iespējams tieši tāpēc Ceļu Policijas pārstāvis vēl neatklāja, kādus īpašus pasākumus svētkos veiks policisti. Paredzams, ka Ceļu Policija darbosies pastiprinātā režīmā, lai panāktu iespējami lielāku klātbūtnes efektu masu pasākumos, taču precīzāka informācija tiks sniegta otrdien, 18. jūnijā.

CSDD akcija ‘Izglāb draugu, neļauj braukt reibumā’

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!