Ceļu policija nākamā gada sākumā plānojusi ieādāties jaunus ASV ražotus radarus "Stalker", kuru izmantošana varētu būtiski samazināt ātruma pārkāpēju skaitu.
Par to preses konferencē piektdien pavēstīja ceļu policijas priekšnieks Alnis Jirgens.

Šobrīd visā Latvijā jau tiek izmantoti 90 "Stalker" radari. Plānots, ka janvārī tiks iegādātas vēl vairākas 3000 ASV dolāru vērtās ātruma mērīšanas ierīces. Šim nolūkam policija paredzējusi iztērēt 50 000 latu.

"Stalker" radarus, kurus izmanto galvenokārt ārpus pilsētas, uzstāda pie policijas automašīnām un ar tiem var strādāt, arī braucot.

Turklāt jaunie radari var fiksēt arī automašīnu, kas brauc pretējā virzienā policijas automašīnai.

Policijas vadība uzskata, ka jauno radaru lietošana radīs auto vadītāju respektu pret policijas automašīnām un tuvākajā laikā uzlabos situācija ātruma pārkāpšanas jomā.

Tā kā policijas rīcībā jau ir daudz radaru un alkometru, policijas darbinieki var rīkot tā saucamos masveida profilakses pasākumus, kuru laikā tiek apturēti visi vadītāji pēc kārtas.

Jirgens pauda, ka šādi pasākumi tiks rīkoti divas vai trīs reizes mēnesī.

Policijas profilakšu laikā pārbaudīs alkohola līmeni vadītāju asinīs, vai ir ziemas riepas, vai tiek lietotas drošības jostas un veikti citi drošības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!