Piektdien Ceļu policijas un invalīdu biedrības "Apeirons" rīkotā akcija kārtējo reizi pierādījusi, ka autovadītāji izvēlas braukšanai pārlieku lielu ātrumu, tādējādi apdraudot ne tikai savu, bet arī gājēju un līdzbraucēju dzīvību.
Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš aģentūrai LETA sacīja, ka piektdien tikai pāris stundu laikā Ceļu policija Rīgā par ievērojamu braukšanas ātruma pārsniegšanu aizturējusi 44 autovadītājus, bet viens šoferis tiek turēts aizdomās, ka viņš pie spēkrata stūres sēdies narkotisko vielu reibumā.

Savdabīgu rekordu uzstādīja kāds autobraucējs, kurš 50 kilometru stundā atļautā braukšanas ātruma vietā pa Rīgas ielām traucies ar vairāk nekā 100 kilometru ātrumu stundā.

Zivtiņš atzina, ka piektdien notikušais reids kārtējo reizi pierāda, ka autovadītāji rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un apdraud citu cilvēku dzīvību.

Reids tika rīkots, īstenojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas un apvienības "Apeirons" kopīgo kampaņu "Dzer. Brauc. Pievienojies.", kas vērsta pret braukšanu dzērumā un pret pārgalvīgu braukšanu, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Reida laikā autovadītājiem bija iespēja iepazīties ar cietušajiem, uzzināt par invalīdu dzīves priekšrocībām, "saņemt flaieri" ar lauzta mugurkaula rentgena attēlu un izvēlēties savu braukšanas stilu nākotnē.

Reids notika no plkst.16 līdz 18. Mērķis nebija notvert pēc iespējas vairāk ātruma pārkāpēju vai uzstādīt promiļu rādītāju rekordu, bet gan likt autovadītājiem aizdomāties par savas un citu dzīvības, kā arī veselības nozīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!