Foto: F64
Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva būvdarbu sezona, darbi visos reģionos kopumā notiek 55 autoceļu posmos. Plānojot maršrutu pa Daugavpils šoseju, jārēķinās ar plašiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem Lielvārdē un pie Pļaviņām, informē "Latvijas valsts ceļi".

Uz Daugavpils šosejas Lielvārdē trijos posmos satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums 50 km/h, posma šķērsošanai jāplāno 30 minūtes, bet Pļaviņu apvedceļa posmā ir divi luksoforu posmi un posma šķērsošana prasa 22 minūtes.

Uz autoceļa Jēkabpils- Rēzekne no Jēkabpils līdz Mežārei ir divi luksoforu posmi, ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h, bet paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 23 minūtes. Uz autoceļa Grebņeva- Rēzekne no Grebņevas līdz Kārsavai ir ātruma ierobežojumi, pieci luksoforu posmi un paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks ir 40 minūtes.

Savukārt uz Tallinas šosejas turpinās tilta pār Baltezera kanālu remonts un ir sašaurināta brauktuve, kas nedaudz palēnina pārvietošanos. Uz Vidzemes šosejas no "Sēnītes" līdz Siguldai satiksme notiek pa labās puses brauktuvi pa vienu joslu katrā virzienā, ir ātruma ierobežojumi un paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Lielākie ierobežojumi uz valsts reģionālajiem autoceļiem ir autoceļa Madona-Gulbene posmā no Madonas līdz Dzelzavai, kur ir astoņi luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Paredzamais posma šķērsošanas laiks ir stunda un desmit minūtes. Tāpat nopietnie ierobežojumi ir ceļa Talsi-Upesgrīva posmā no Upesgrīvas līdz Laidzei divos posmos satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums ir 70 un 50 km/h, bet paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 45 minūtes.

Uz autoceļa Rīga- Ērgļi no Rīgas apvedceļa līdz pagriezienam uz Tīnūžiem ir trīs luksoforu posmi ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h, paredzamais posma šķērsošanas laiks 35-40 minūtes, bet uz autoceļa Stalbe-Cēsis satiksmi četros posmos regulē ar luksoforiem. Ātruma ierobežojumi noteikti 70 un 50 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 30 minūtes.

Kuldīgas apkārtnē velo festivāla laikā sestdien, 3. jūnijā, plkst.10–17.00 un naktī uz svētdienu, 4. jūniju, plkst. 22–2 būs ierobežota satiksme uz Kuldīgas apvedceļa (P118), kā arī Pelču un Snēpeles virzienā pa vietējiem autoceļiem Kuldīga–Pelči–Kaltiķi (V1293) un Kurmāle–Ieras (V1294).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!