Šonedēļ, 19. augustā tiks veikts mēģinājums aizbraukt no Rīgas uz Tallinu ar velosipēdu četrās stundās - tikai nedaudz ilgāk kā ar automašīnu, portālu "Delfi" informē viens no brauciena dalībniekiem Krišjānis Jansons-Ratiniks.

Pasākumā piedalīsies divi dalībnieki, "Hawaii express" komandas velosportisti. Brauciens sāksies pie Rīgas pilsētas robežas un beigsies pie Tallinas robežas un kopējais attālums ir apmēram 300 kilometri.
Lai tas izdotos, sportistiem palīdzēs kravas auto, kas mēros to pašu attālumu un radīs velobraucējiem aizvēju, lai būtu iespēja noturēt vidējo ātrumu ap 75km/h. Braucamie būs īpaši pielāgoti MTB tipa velosipēdi.

"Laikā, kad benzīna cenas tikai aug, bet veselīgs dzīvesveids kļūst arvien aktuālāks, ielās parādās arvien vairāk velosipēdistu. Aizbraukt no mājām uz darbu, uz veikalu vai ciemos - pavisam vienkārši. Bet kā ar garākiem gabaliem? Izrādās arī tas nav neiespējami," braucienu ideju izklāsta dalībnieki.

"Mēs to definējam kā interesantu pasākumu - tās nav sacenības, nav nolikuma ir tikai traka ideja," stāsta viens no dalībniekiem Krišjānis Jansons - Ratiniks. "Mērķis - pierādīt, ka velosipēds ir konkurētspējīgs transportlīdzeklis arī garās distancēs. Pierādīt, ka ar velosipedu ir iespējams aizbraukt no Rīgas uz Tallinu 4 stundās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!