Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 103 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 15 personas un viena gājusi bojā, portālu "Delfi" informē Valsts policijā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 448 administratīvo pārkāpumu lēmumu, tajā skaitā 149 par ātruma pārsniegšanu un trīs par agresīvu braukšanu.

Vairums jeb 145 no tiem pieņemti Rīgas reģionā, savukārt 80 – Zemgales reģionā un 41 – Kurzemes reģionā. Vidzemes un Latgales reģionā katrā pieņemto administratīvo pārkāpumu skaits bijis 91.

Arī vairums ceļu satiksmes negadījumu pirmdien reģistrēti Rīgas reģionā, kamēr astoņi notikuši Latgales reģionā. Pārējos Latvijas reģionos katrā reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi.

Tikmēr par ātruma pārsniegšanu Rīgas reģionā pieņemti 56 administratīvo pārkāpumu lēmumu, 37 – Vidzemes reģionā, 23 – Latgales reģionā, 22 – Zemgales reģionā, bet 11 – Kurzemes reģionā.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir sākti divi administratīvo pārkāpumu procesi un četri kriminālprocesi. Administratīvo pārkāpumu lēmumi pieņemti Zemgales un Vidzemes reģionā, kamēr kriminālprocesi sākti Rīgas, Zemgales, Vidzemes un Latgales reģionos.

Latgales reģionā viens auto ticis konfiscēts, kamēr Rīgas, Zemgales un Vidzemes reģionā piedzīta vērtība.

Pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā fiksēta viena laupīšana, savukārt Rīgas, Vidzemes un Latgales reģionā – zādzība no mājokļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!