Foto: F64
Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanā noslēgusies ziemas sezona un tajā iztērēti gandrīz 23 miljoni eiro, portālam "Delfi" pastāstīja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Audere.

Ziemas sezonā, kas sākusies pērn novembrī, iztērētā summa bijusi aptuveni tāda pati kā iepriekšējos gadus. Līdz ar to finanšu līdzekļu ietaupījums nav izveidojies.

Uzņeēmums skaidro, ka aizvadītajā ziemā bijuši mainīgi laikaapstākļi, un temperatūru svārstību dēļ uz ceļiem bieži veidojies "melnais" ledus. Tādēļ kopš janvāra vidus sākta preventīvā kaisīšana ar mērķi samazināt apledojuma veidošanos uz brauktuvēm.

Brauktuvju kaisīšanai ar pretslīdes materiāliem izlietoti desmit miljoni erio, bet preventīvā kaisīšana izmaksājusi 3,3 miljonus eiro. Savukārt brauktuvju attīrīšanai no sniega ar vienlaicīgu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem ziemas sezonā iztērēti 5,3 miljoni eiro, brauktuvju attīrīšana no sniega izmaksājusi vairāk nekā miljonu eiro un vēl aptuveni tikpat - rievu izveide.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" visā valstī, izņemot Rīgu, veic valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbus, kā arī būvmateriālu ražošanu. Uzturēšanas darbi ikdienā norit uz vairāk nekā 900 tiltiem, bet uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!