Foto: LETA
Šobrīd uz valsts autoceļiem Latvijas austrumu daļā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, galvenokārt tie ir uz vietējās nozīmes valsts autoceļiem, portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU).

Šobrīd tiek veikta atkārtota brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem.

Darbu veikšanā ir iesaistītas 88 tehnikas vienība no tām Vidzemes reģionā - 49, Latgalē – 38 un Centra reģionā viena tehnikas vienība.

LAU atgādina, ka brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem, negarantē vasaras sezonai pielīdzināmus braukšanas apstākļus.

Tāpat uzņēmums atgādina, ka grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos. Līdz ar to īpaši piesardzīgiem autovadītajiem jābūt uz autoceļiem ar noteiktu C un D uzturēšanas klasi.

Autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā. Vispirms tiek tīrīti no sniega un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem A uzturēšanas klases autoceļi, pēc tam attiecīgi A1, B, C, D.

Vēstīts, ka Latvijas austrumu rajonos ir izveidojies apledojums. Piektdien turpināsies apledojuma veidošanās, un jau priekšpusdienā no pulksten 09.00 līdz 12.00 tā intensitāte sasniegs sešus līdz astoņus milimetrus, kas atbilst stipram apledojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!