Foto: F64
Pretēji izskanējušajām ziņām, ka atsevišķos rajonos šā gada bargā ziema jau prasījusi visu ceļu uzturēšanai paredzēto finansējumu un sniegu šobrīd šķūrē uz vasarā plānoto remontu rēķina, ceļu uzturētājs Latvijas Valsts ceļi (LVC) ir pārliecināts, ka naudas tīrīšanai pietiks.

LVC Bauskas nodaļas vadītāja Sīri Vildere otrdien portālam "Bauskas Dzīve" paudusi, ka ziemas darbiem atvēlētā nauda iztērēta jau februāra sākumā un pašlaik ceļus Bauskas novadā tīra uz vasaras remontdarbu rēķina.

Tomēr LVC pārstāve Daiga Mežapuķe portālam "Delfi" norādīja, ka to, cik daudz no kopējā gada budžeta iztērēts ziemā, rēķinās pēc tās beigām. Taču viņa uzsvēra, ka līdzekļu ceļu uzturēšanai, tīrīšanai un citiem darbiem pietiekot.

Jau vēstīts, ka grūtības nepieredzēti sniegotā ziema sagādā arī pašvaldībām. Dundagas novadā, tostarp Kolkas pagastā, ceļi tiek tīrīti jau uz ceļu uzturēšanai vasarā paredzētās naudas rēķina, iepriekš sacīja Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka saskaņā ar sinoptiķu ziņoto visbiezākā sniega sega – 55 centimetri - pašlaik klāj galvaspilsētu, un tik biezs sniegs Rīgā nav pieredzēts pēdējos 100 gadus. Arī citviet Latvijā sniega sega ir no 20 līdz vairāk kā 50 centimetrus bieza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!