BTA apdrošināšanas akciju sabiedrība ir saņēmusi pirmo atlīdzību no ceļu uzturētāja par zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā, kas radušies bedres dēļ.
Pirmais ceļu uzturētājs, kas sedzis zaudējumus par bedres dēļ notikušo satiksmes negadījumu, ir SIA "Valmieras komunālā saimniecība". Uzņēmums labprātīgi atmaksāja zaudējumus pēc saņemtās pretenzijas vēstules, negaidot tiesas procesu.

Atlīdzība ir samaksāta par negadījumu, kas noticis 30.martā Valmierā, kad automašīnai "Volkswagen Vento", iebraucot bedrē uz ceļa, tika bojāta priekšējā labā riepa un disks. Autoīpašnieks atlīdzību no BTA saņēma 31.martā – vienu dienu pēc negadījuma. Savukārt apdrošinātājs vērsās pie ceļu uzturētāja ar pretenzijas vēstuli šā gada 12.jūlijā pēc visas nepieciešamās dokumentācijas noformēšanas. Rezultātā "Valmieras komunālā saimniecība" atmaksāja zaudējumus 39,60 latu apmērā.

BTA norāda - lai gan šī un citas atsevišķas summas var nešķist lielas, tās soli pa solim iedarbinās sistēmu – nodrošinās un veicinās ceļu uzturētāju atbildību par savu darbu.

"Manuprāt, Vidzeme un konkrēti Valmiera patiesībā ir vissakarīgākā vieta Latvijā, jo tur dienesti pilda savas saistības pēc fakta, nevis apvainojas uz apdrošinātājiem vai izvērš bezjēdzīgu saraksti, apstrīdot acīmredzamos faktus," saka BTA AAS valdes priekšsēdētājs Gints Dandzbergs. "Kā jau minēju, aizsākot šo projektu, BTA kā vietējā apdrošināšanas kompānija ir ieinteresēta ceļu seguma problēmas vienotā risināšanā, kas ir "KASKO Bedres" projekta ilgtermiņa mērķis."

Patlaban juridiskā biroja "AB grupa" izskatīšanā atrodas 95 "KASKO Bedres" lietas, tiesvedība ir uzsākta trijos gadījumos, un tuvāko mēnešu laikā gaidāmi tiesas rezultāti.

Kopumā kopš "KASKO Bedres" projekta uzsākšanas ir izrakstītas gandrīz 16 000 "KASKO Bedres" polises, BTA atlīdzību apdrošināšanas departamentā ir pieteikti 119 apdrošināšanas gadījumi, un 113 gadījumos jeb 95% gadījumu ir izmaksāta atlīdzība. Maksimālā izmaksātā atlīdzības summa par "KASKO Bedres" gadījumu ir bijusi 1000 latu par gadījumu Liepājā. Vidējā atlīdzības summa ir 82 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!