Otrais stāvs paviljonos, jauni tirdzniecības kioski, gājēju un autotransporta kustības nodalīšana - tās ir dažas no Rīgas Centrāltirgus rekonstrukcijas iecerēm. Paviljonu un tirdzniecības laukumu pārbūvei patlaban ir izstrādāti arī rekonstrukcijas projekti. Šādu informāciju sniedz laikraksts "Diena".

Neapmierināti ar rekonstrukcijas plāniem ir tirgotāji, kuri uzskata, ka modernizējot tirdzniecības vietas, palielināsies arī nomas maksa par tām. Centrāltirgus rekonstrukcijas projektu izstrādē piedalījušās četras arhitektūras un celtniecības firmas.

Rīgas Centrāltirgus celts XX gadsimta divdesmito gadu beigās konstruktīvisma stilā. Arhitekts Ivars Strautmanis atzīst, ka diezin vai Eiropā esot tāda tipa tirgus, kas bijis tik labi izplānots un uzcelts - ar pazemes līmeni, noliktavām, piebrauktuvēm. "Tiem gadiem tas bija ārkārtīgi progresīvs un interesants risinājums," sacīja I.Strautmanis. Viņš piebilda, ka tirgus paviljoni vēl joprojām labi iekļaujoties Rīgas panorāmā un atbilstot modernās arhitektūras principiem, lai gan tiem esot nepieciešama rekonstrukcija.

Ir ideja mainīt tirdzniecību Centrāltirgū, paviljoniem ierīkojot otro līmeni, "Dienai" pastāstīja akciju sabiedrības Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Aivars Ozols. Pirms projektēšanas darbu sākšanas esot veikta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai paviljonu konstrukcijas spēs noturēt papildu slodzi, teica I.Strautmanis. Otrais līmenis ļaušot palielināt katra paviljona ietilpību vismaz pusotras reizes. Šādi pārbūvēti, tie būs līdzīgi lielveikaliem un tajos tiks tirgotas dažādas pārtikas preces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!