AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) ir gatava jau šobrīd pārņemt no Rīgas Vidzemes tirgus nomnieka - maksātnespējīgās SIA "Delta SBMB" - ugunsgrēkā cietušo Vidzemes tirgus gaļas paviljonu un veikt tajā visus nepieciešamos remontdarbus, informēja RP AS Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Naina Cibuļska.
"Tāpēc mēs aicinām "Delta SBMB", negaidot Augstākās tiesas lēmumu, nodot gaļas paviljona apsaimniekošanu RCT, lai tajā pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties tirgotāji un pircēji," teica Cibuļska.

"Delta SBMB" administrators Normans Karlsons vēstulē RCT atzīst, ka uzņēmuma finansiālais stāvoklis nav tik labs, lai no pašu līdzekļiem segtu visus nepieciešamos remontdarbus. Tas nozīmē, ka "Delta SBMB" nespēs pildīt savas saistības un nodrošināt tirgotājiem pienācīgus tirdzniecības apstākļus. Paviljona atjaunošanu jau šobrīd ir gatava uzņemties RP AS Rīgas Centrāltirgus.

Otrdien, Vidzemes tirgū tiekoties ar tirgotājiem, kā pagaidu risinājums tika piedāvāta iespēja jau šobrīd uzsākt tirdzniecību Centrāltirgus gaļas paviljonā. Uz to jau ir atsaukušies arī pirmie tirgotāji. Ja interese no tirgotāju puses pieaugs, RCT apsvērs iespēju Centrāltirgus gaļas paviljonā izveidot pat atsevišķu Vidzemes tirgus gaļas tirgotāju stendu.

Tiek izvērtēta arī iespēja uzstādīt vitrīnas Vidzemes tirgus piena paviljonā, tomēr tas var tikt uzskatīts tikai un vienīgi kā pagaidu risinājums, nevis problēmas atrisināšana pēc būtības.

"Vidzemes tirgus gaļas paviljonam ir jābūt atjaunotam kā gaļas paviljonam, un baumas, ka tā vietā varētu tikt izbūvēts kāds jauns lielveikals, es kategoriski noraidu. Ne RCT, ne Rīgas dome šādu atļauju nav devusi, un jebkuri mēģinājumu lielveikalu uzbūvēt tiks noraidīti. Vidzemes tirgu arī turpmāk ir iecerēt attīstīt tikai un vienīgi kā tirgu," teica Cibuļska.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks Vidzemes tirgus gaļas paviljonā izcēlās svētdienas, 25.novembra, vakarā un aptuveni plkst.22 tika nodzēsts. Ugunsgrēkā sadegušas četras saldējamās vitrīnas, nokvēpuši griesti un sienas, cietis paviljona jumts, kā arī tirgotāju inventārs. Tāpat bojāts ūdensvads un elektroinstalācija.

Policija par notikušo ugunsgrēku ir sākusi kriminālprocesu.

Līgums ar "Delta SBMB" par Vidzemes tirgus nomu tika noslēgts 2001.gada 17.decembrī. Līguma mērķis bija nodrošināt Vidzemes tirgus ilgtermiņa attīstību, paredzot vairāk nekā piecus miljonus latu lietas investīcijas līdz 2005.gada decembrim.

"Delta SBMB" savas saistības līdz minētajam datumam nebija izpildījusi, tāpēc RCT vērsās tiesā, lūdzot lauzt nomas līgumu ar "Delta SBMB".

Rīgas apgabaltiesa 2007.gada 12. jūnijā apmierināja RCT prasību par nomas līguma laušanu ar "Delta SBMB" un nolēma piedzīt no firmas 5,4 miljonu latu parādu saistībā ar neveiktajām investīcijām tirgus attīstībā, taču "Delta SBMB" Rīgas apgabaltiesas lēmumu pārsūdzēja Augstākajā tiesā. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2007.gada 11.jūnijā atzina "Delta SBMB" par maksātnespējīgu.

RCT dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna tirgus un Rīgas Vidzemes tirgus. Vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!