Vakar AS "Rīgas Centrāltirgus" ārkārtas pilnvarnieku sanāksmē tika pieņemts tirgus valdes priekšsēdētāja Aivara Krievāna atlūgums, informēja "Rīgas Centrāltirgus" preses sekretārs Andris Pētersons. Kā norādīja uzņēmuma pārstāvis, Krievāns amatu atstāj pēc paša vēlēšanās. Lēmums par "Rīgas Centrāltirgus" vadītāja atbrīvošanu no amata vēl jāpieņem Rīgas domei.
Pētersons norādīja, ka Krievāns kā vienu no saviem aiziešanas iemesliem no "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja amata minējis vēlēšanos strādāt savā specialitātē, kas ir inženieris-enerģētiķis.

Krievānu par "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāju Rīgas dome apstiprināja februāra otrajā pusē. Par lēmumprojektu nobalsoja 35 deputāti, pret bija viens, bet atturējās trīs.

Rīgas domes šogad apstiprinātajā "Rīgas Centrāltirgus" valdē darbojas Demokrātiskās partijas pārstāve Naina Cibuļska, savienības "Latvijas ceļš" pārstāvis Jānis Gavars, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas pārstāvis Krievāns, politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Anatolijs Bobrovs un centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība" priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Kā iepriekš sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, kādreizējā uzņēmuma valde nebija spējīga reaģēt uz saimnieciskas dabas jautājumiem, piemēram, "Rīgas Centrāltirgus" tirgotāju asociācijas pārstāvju lūgumu samazināt tirdzniecības vietu nomas maksu.

Kā ziņots, asociācija nosūtītajā vēstulē Rīgas mēram Bojāram, Rīgas domes frakciju vadītājiem un "Rīgas Centrāltirgus" pilnvarniekiem lūdza par 50% samazināt Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" tirdzniecības vietu nomas maksu.

Toreiz, kad vēl "Rīgas Centrāltirgu" vadīja Aivars Ozols, tirgotāji pauda viedokli, ka nomas maksa tirgū esot līdzīga nomas maksai prestižākajos tirdzniecības centros, kur ir apkure, komunikācijas, apsardze un tiek nodrošināta reklāma.

Savukārt "Rīgas Centrāltirgus" iepriekš norādīja, ka tirgus vadība ir ieinteresēta, lai tirgotāji paliktu tirgoties. Neviens milzīgu peļņu, iznomājot tirdzniecības vietas, negūst, bet tirgus arī negrasoties dotēt tirgotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!