Universālveikala "Centrs" sprādzienu izmeklēšanas darba grupa vienojusies ar Amerikas Savienoto valstu Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pārstāvjiem par sadarbību šī nozieguma izmeklēšanā.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns BNS sacīja, ka ar ASV kolēģu palīdzību Latvijas likumsargi analizēs veikalā uzņemtos video materiālus.

Vai FIB pārstāvji jau ieradušies Rīgā Leiškalns nevarēja pateikt, jo turpinās sarunas. Tāpat pagaidām nav skaidrs, vai ASV likuma sargi veiks kādas citas izmeklēšanas darbības spridzināšanas lietā.

Jau ziņots, ka pagājušajā ceturtdienā universālveikalā "Centrs" nogranda divi sprādzieni, kuros cieta 35 cilvēki, no tiem trīs guva smagus savainojumus. Vairāk kā desmit cilvēku pēc sprādziena ievietoja Rīgas slimnīcās, bet trīs smagākās traumas guvušos, tostarp arī "Rimi Baltija" ģenerāldirektoru Knutu Kviskviku, vēlāk pārvietoja uz Norvēģijas un Zviedrijas klīnikām. Viena no cietušajām Stokholmā mira.

Policija joprojām turpina izmeklēt četras izvirzītās sprādziena versijas, no kurām visticamākās esot biznesa nesaskaņas un terorisms, kas veikts iedzīvotāju iebiedēšanai. Policija izmeklē arī versijas, ka sprādzienus, iespējams, sarīkojis psihiski nelīdzsvarota persona ar pirotehnikas zināšanām, kā arī tas varēja notikt atriebības rezultātā.

Policija izveidoja divus fotorobotus personām, kuras varētu būt saistītas ar sprādzieniem. Pēc pirmā fotorobota izplatīšanas uz Valsts robežas tika aizturēti trīs cilvēki, kurus pēc tam atbrīvoja, jo nekas neliecināja par viņu saistību ar notikušajiem sprādzieniem.

Kā liecinieks savukārt tika nopratināta persona, kas bija attēlota uz otrā fotorobota. Pēc liecību saņemšanas šī persona tika atbrīvota.

Robežsargi ir aizturējuši vēl vairākus fotorobotam līdzīgus cilvēkus, kuri tomēr vēlāk atbrīvoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!