Foto: DELFI

Satiksmes ministrija (SM) savā sistēmā ir gatava kompensēt objektīvus izdevumus, kas pamatojami ar cenu izmaiņām, bet "tādu vispārēju cenu lēcienu par 45% mēs neesam gatavi apmaksāt", līguma laušanu ar kompāniju "Jarva" par stacionāro fotoradaru uzturēšanu otrdien Latvijas Radio komentēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Pēc viņa teiktā, fotoradaru uzturētājs ir informējis Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), ka apkalpotājfirma ir pieteikusi līguma laušanu. Tās ir katra pakalpojuma sniedzēja tiesības, sacīja ministrs.

CSDD pašlaik ir izsludinājusi jaunu konkursu. "Pagaidām plāns ir, ka visi radari darbosies," sacīja ministrs, vaicāts, vai līdz ar līguma laušanu kādu laiku fotoradari nedarbosies.

Kā ziņots, CSDD ir saņēmusi vēstuli no kompānijas "Jarva" par līguma laušanu no šā gada 24. augusta.

Pārrunājot situāciju ar Valsts policiju un iesaistītajām pusēm, pieņemts lēmums izsludināt iepirkuma konkursu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi.

CSDD skaidroja, ka "Jarva" prasīja palielināt samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, taču CSDD nesaskatīja tam pamatojumu.

Pieteikšanās iepirkumā noslēgsies 25. jūlijā, un pēc tam CSDD vērtēs pieteikumus, cerot paspēt atrast fotoradaru nākamo uzturētāju līdz 24. augustam.

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) pieejamā informācija liecina, ka CSDD jūlija sākumā izsludināja iepirkumu par transportlīdzekļu ātruma mērīšanas stacionāro tehnisko līdzekļu licenču iegādi. Iepirkumā prognozētā līgumcena ir 139 000 eiro. Līgumu paredzēts slēgt uz 12 mēnešiem.

IUB pieejamā informācija arī liecina, ka CSDD līgumu ar "Jarva" noslēdza 2020. gada jūnijā ar līgumcenu 1,827 miljoni eiro.

Kopumā Latvijā darbojas apmēram 100 stacionārie fotoradari.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!