Foto: F64
Nākamgad martā Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisija varētu vienoties par Terehovas un Buročku robežkontroles punktu rekonstrukciju, lai mazinātu rinda uz robežas - šādu cerību pēc Terehovas robežpunkta apmeklēšanas pirmdien pauda iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V).

Pirmdien Mūrniece ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, apmeklējot Latvijas – Krievijas robežkontroles punktu Terehovā, vienojās, ka šajā pirmssvētku laikā gan Latvijas, gan Krievijas pusē robežkontroles punkti strādās pastiprinātā režīmā, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijā.

"Savukārt, 2011. gada martā Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijā ceram vienoties par Terehovas un Buročku robežkontroles punktu rekonstrukciju, jo tas ir vienīgais ilgtermiņa risinājums rindu samazināšanai uz robežas," norāda Mūrniece.

Ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS) nākamā gada sākumā tiks meklēts risinājums, lai izveidotu papildus štata vietas rindu regulēšanai Latvijas pusē un atslogotu Valsts robežsardzes darbu.

Par rindu problēmām Iekšlietu ministrija februārī plāno sagatavot informatīvo ziņojumu valdībai.

Pirmdien pulksten 13:00 Terehovas robežkontrole punktā izbraukšanu no Latvijas gaidīja 620 kravas automašīnas, bet pulksten 15:00 - 580 kravas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!