Foto: LETA

Uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatu aizrotētais Kaspars Čerņeckis vērsies tiesā, apstrīdot ģenerāldirektores lēmumu par pārcelšanu amatā, otrdien vēstī LTV raidījums "Panorāma".

Tiesa 30. maijā pieņēmusi Čerņecka pieteikumu ar kuru apstrīdēta viņa pārcelšana amatā, tāpat tiesa lems par pagaidu aizsardzības piešķiršanu, kas varētu ļaut viņam atgriezties pie savu iepriekšējo amata pienākumu pildīšanas.

Pieteikumā Administratīvajā rajona tiesā Čerņeckis uzsvēris, ka viņš pārcelts amatā bez paša piekrišanas, līdz ar amatu nomaiņu viņa ienākumi sarukuši teju par 160 eiro, tāpat sagrauta esot viņa reputācija, jo rotācija publiski saistīta ar vēlmi atbrīvoties no negodprātīgajiem darbiniekiem. Vēl viņš uzsvēris, ka rotācija uzskatāma par pazemināšanu amatā.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola šādu Čerņecka rīcību vērtē kā pretdarbību. "Tas, ka viņš nav piekritis rotācijai uz ārpusi, tā ir pretdarbība. Tas, ka viņam nav iespējams strādāt kā vietniekam un dot norādījumus Muitas policijas un Finanšu policijas vadībai, skaidrs, ka viņš ar to nav apmierināts un gatavs tiesvedībai, to var uzskatīt par pretdarbību," teica ministre.

Jau ziņots, ka saistībā ar VID notiekošajām rotācijām Čerņecki bijis plānots novirzīt uz Iekšlietu ministrijas pārvaldībā esošajiem dienestiem, taču rezultātā secināts, ka viņš šim darbam neatbilst.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) iepriekš Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" noliedza, ka Čerņeckis speciāli nav paņemts Valsts policijā, bet gan tāpēc, ka viņam nav speciālās dienesta pakāpes. Ministrs atgādināja, ka "rotācija nav sods" un iepriekš ir izskatīta iespēja Čerņecki nodarbināt Valsts policijā, taču pēc tam, kad atbildīgās amatpersonas izskatījušas šo jautājumu, kā arī iepazinušies ar VID priekšnieces vietnieka CV secinājuši, ka tas nav iespējams.

Bijušais VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis jaunos pienākumus kā VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktors sāka pildīt 23. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!