Foto: LETA
Redzot, kā pēdējā laikā uzlabojusies dažādu kaitīgo e-pastu valodas un tematikas kvalitāte, pastāv aizdomas, ka kiberuzbrucēji uzrunā vietējos iedzīvotājus, lai tie par naudu pārtulko dažas rindkopas teksta, otrdien preses konferencē par aktualitātēm kiberdrošības jomā sacīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

Kā sacīja Teivāns, valoda un tematika e-pastiem, kuros tiek piegādāta kaitīgā programmatūra, tiek izvēlēta arvien kvalitatīvāka, un "Cert.lv" ir aizdomas, ka tiek uzrunāti arī vietējie cilvēki.

"Ir kaut kādi forumi vai tiešsaistes tērzētavas, kurās uzbrucēji par dažiem desmitiem vai simtiem eiro lūdz vietējos kvalitatīvi pārtulkot kādu materiālu latviešu valodā," sacīja eksperts.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!