Foto: Kadrs no video

Svētdien pulksten 17.10 tika saņemts izsaukums uz Valmieras ielu Cēsīs, kur vienstāva sabiedriskā ēkā piededzis ēdiens un nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācija, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks tika nodzēsts pirms VUGD ierašanās, kā arī no ēkas bija evakuējušies 57 cilvēki.

Sestdien pulksten 15.16 tika saņemts izsaukums uz Cēsu ielu Valmierā, kur daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā dega elektrosadales skapis 0,2 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 11 cilvēki.

Pulksten 19.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Balvu novada Rugāju pagastu, kur dega pirts siena 10 kvadrātmetru platībā un jumta kore divu kvadrātmetr platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Pulksten 21.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, stārķa ligzda, sausā zāle, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, trīs vieglās automašīnas, kravas automašīna, neapsaimniekota ēka, divas pirtis un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Laika posmā no šī gada 15.jūlija pulksten 6.30 līdz 18. jūlijam pulksten. 6.30, VUGD saņēma 139 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēku, 69 uz glābšanas darbiem, bet 40 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!