Gan pirmdien Cēsu stacijā, gan pagājušajā nedēļā Tukuma rajonā atklātās rupji viltotās 50 latu banknotes izgatavotas ar krāsainā kopētāja palīdzību, taču par abu gadījumu saistību policija informāciju nesniedz.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns arī nevarēja pateikt, vai ir notikusi masveidīga viltoto naudaszīmju izplatīšana. Taču uzsvēra, ka abos gadījumos naudas viltojumi ir bijuši nemākulīgi un neprofesionāli. "Profesionāls viltojums ir profesionāls. Pašreiz aizturēti tikai jaunieši," sacīja preses sekretārs.

Jau ziņots, ka pēdējas nedēļas laikā policija atklājusi divus viltotu 50 latu banknošu izplatīšanas mēģinājumus.

Cēsu dzelzceļa stacijā pirmdien policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš par biļeti mēģinājis norēķināties ar viltotu 50 latu banknoti. Naudaszīme bijusi viltota visnotaļ nemākulīgi - tā bijusi plānāka par oriģinālu, kā arī bez ūdenszīmēm.

Savukārt 7.janvārī divi vīrieši tika aizturēti Tukuma rajona Smārdes pagastā, kad viņi kādā veikalā par pirkumu aptuveni 11 latu vērtībā gribējuši maksāt ar 50 latu banknoti, kas pārdevējai likusies aizdomīga. Viņa izsaukusi policiju, kas vīriešus aizturējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!