Tuvojoties šā gada alus sezonai, AS "Cēsu alus" sācis izplatīt jaunu produktu – gaišo stipro alu "Gladiators". Tā ir stiprākā no "Cēsu alus" alus šķirnēm. "Gladiatora" alkohola sastāvs ir 7%.
Alus tiek gatavots no augsti kvalitatīva ūdens, iesala un apiņiem. Tā realizācijas termiņš ir 6 mēneši. Alus tiek pildīts tumši brūnās 0,5 l stikla pudelēs ar brūni sarkanām etiķetēm, uz kurām redzams romiešu gladiators ar zobenu un vairogu.

Pildīšanas process notiek Tartu alus darītavā, kura, tāpat kā AS "Cēsu alus", ietilpst somu koncerna Olvi grupas sastāvā. Iespējams, ka pēc jaunās ražotnes būvniecības pabeigšanas Cēsīs "Gladiators" tiks ražots jaunajā ražotnē. "Tas atkarīgs no tā, cik liela piekrišana šim produktam būs no patērētāju puses", informē "Cēsu alus" direktors Edgars Štelmahers.

"Gladiators" domāts stiprā gaišā alus cienītājiem. Stipro alus šķirņu popularitāte Baltijas reģionā pieaug. Piemēram, Igaunijā šobrīd vispieprasītākais ir gaišais stiprais alus "Double bock". Ceru, ka mūsu jaunais produkts iedvesmos lieliem darbiem un uzturēs cīņas sparu, kas dzīvē mums bieži vien ir nepieciešams," stāsta Edgars Štelmahers.

Līdz šim stiprākais uzņēmumā ražotais alus bija "Cēsu tumšais", kura alkohola sastāvs ir 6,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!