Latvijas alus darītājs Cēsu alus (CA) sācis tirgū izplatīt Tartu alus darītavā ražoto sidra dzērienu FIZZ, informēja CA.
"Cēsu alus" direktors Edgars Štelmahers prognozē, ka šogad Latvijā varēs pārdot vienu miljonu litru sidra.

Viņš pauda, ka nākotnē šo dzērienu plānots izplatīt, CA sadarbojoties ar "Coca - Cola" izplatītājiem Latvijā. "Nākotnē, sasniedzot lielus pārdošanas apjomus un pieaugot sidra patēriņam Latvijā, sidru ražos jaunajā "Cēsu alus" ražotnē," norādījis Štelmahers.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada aprīlī tika uzsākta jaunās CA alus ražotnes celtniecība, kuru plānots pabeigt līdz 2001.gada pirmajai pusei. Tajā kopumā plānotas vairāk nekā 2 miljonu latu investīcijas. Jaunās ražotnes pildīšanas kapacitāte būs 20 miljoni litru alus, minerālūdens un bezalkoholisko dzērienu gadā.

CA vadība uzskata, ka galvenais noiets jaunajam dzērienam Latvijā būs jauniešu auditorijā. "Somijā sidrs ir ļoti populārs. Daudzi jaunieši maigās un patīkamās garšas dēļ izvēlas sidra dzērienu," klāstīja Štelmahers. "FIZZ" ir 4,7% absolūtā alkohola saturs.

Šobrīd "FIZZ" ir nopērkams gandrīz visos Latvijas lielveikalos, kā arī lielākajos pārtikas veikalu tīklos. Taču februāra vidū jauno produktu plānots izplatīt arī veikalu tīklos Zemgalē un Kurzemē, kur tas šobrīd vēl netiek drīts.

Tirgū tiek piedāvāts "FIZZ" saldais ābolu sidrs ar zemeņu garšu, "FIZZ" pussaldais ābolu sidrs un "FIZZ" saldais bumbieru sidrs. Sidra dzēriens "FIZZ" tiek pildīts 0,33 litru brūnās stikla pudelēs.

Savukart somu koncerns "OLVI Oyj", kuram pieder 75% CA akciju īpašniece alus darītāju grupa "A.Le Coq.", sidru sāka pārdot 1995.gadā. OLVI ir trešais lielākais alus ražotājs Somijā un veido apmēram 12% no Somijas alus, mazalkoholisko un bezalkoholisko dzērienu tirgus.

"Cēsu alus" ir visvecākā alus darītava Ziemeļeiropas reģionā, bet par dibināšanas gadu tiek uzskatīts 1590.gads, kad alus darītava pirmo reizi minēta Cēsu pils revīzijas protokolā.

Šobrīd CA ražo "Cēsu Premium", Cēsu Tumšo" un "Cēsu Gaiš", "Cēsu pils" un "Vendenes tumšo" alus.

Kā zināms, Latvijā sidra dzērienu pagājušajā gadā sāka ražot un izplatīt arī Latvijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs a/s "Latvijas balzams", kurš tirgū piedāvā ābolu sidru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!