Četras 8.Saeimā ievēlētās labējā spārna partijas piekritušas visiem partneru izvirzītajiem nosacījumiem un ar skaļu jāvārdu šodien apliecināja panākto vienošanos turpmāk strādā kopā.
Nākamo valdību veidos partija "Jaunais laiks" (JL), Latvijas Pirmajai partija (LPP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. "Mēs nedrīkstam vilcināties ar valdības apstiprināšanu un tas ir jādara, cik vien ātri iespējams," sacīja iespējamais nākamais valdības vadītājs, JL līderis Einars Repše.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas sarunās ZZS izvirzīja nosacījumu, ka LPP ekonomikas ministra amatam nedrīkst virzīt Aināru Šleseru un Arnoldu Laksu. LPP šim nosacījumam šodien piekrita, savukārt izvirzot savus nosacījumus, kuri guva partneru atbalstu, - turpmāk tiks izveidots premjera biedra amats, kuru ieņems LPP pārstāvis.

Repše šodien noraidīja LPP izvirzīto kandidatūru īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amatam - Aleksandru Brandavu. Repše skaidroja, ka iebildumi pret Brandavu bijuši gan JL biedriem, gan Nacionālo kultūras biedrību asociācijas pārstāvjiem. LPP sola nedēļas laikā izvirzīts kandidātus uz visiem tai atvēlētajiem amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!