Foto: LETA

No partijas "Saskaņas" pagājušajā nedēļā izslēgtie četri tās biedri – Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs pirmdien dibinājuši neatkarīgu frakciju, pirmdien preses konferencē pastāstīja politiķi.

Kā norādīja Baraņņiks, frakcijai ir dots nosaukums "Neatkarīgo deputātu frakcija", un to vadīs Valērijs Petrovs.

Pagaidām frakcijas sastāvā ir četri minētie deputāti. Rosļikovs informēja, ka "mēs zinām cilvēkus, kas ir koalīcijā, bet apsver domu pievienoties jaunajai frakcijai". Petrovs, kurš ir jaunās frakcijas vadītājs, teica, ka ir svarīgi, lai Rīgas dome turpinātu darbu, tāpēc ir gatavs sadarboties ar visiem. "Mums nav sarkano līniju. Esam gatavi aprunāties ar visiem Rīgas domes deputātiem". Līdz šim gan neviens deputāts pie viņiem nav vērsies, lai uzsāktu sarunas.

Rosļikovs norādīja, ka pagājušās nedēļas notikumu ir diezgan loģisks scenārijs līdz šim piekoptajai Rīgas domes politikai. "Pēdējā pusgada notikumi, kuros sabiedrībai kļuva skaidrs, kas notiek domē, mums palika skaidrs, ka jāsāk uzdot jautājumi. Diemžēl frakcijas vadība neatbalstīja mūsu iniciatīvu, tāpēc bija jārīkojas aktīvāk, lai parādītu savu pozīciju," situāciju komentēja Rosļikovs.

Jaunā frakcija vēl tikai lems, vai atbalstīt Rīgas mēru Daini Turlo (GKR). "Varbūtības var būt dažādas, zīlēt vienu vai otru scenāriju nevajag. Jautājums ir aktuāls," žurnālistiem uzsvēra Rosļikovs.

Deputāti arī nav vērsušies pie "Saskaņas", lai pārsūdzētu atlaišanas lēmumu. "Ja deputāts frakcijai nav vajadzīgs, mūsu ceļi šeit šķiras," īsi komentēja Rosļikovs.

Jau vēstīts, ka pēc jaunā Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No tās piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri minētie biedri. Iepriekš bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) skaidroja, ka četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Četri izslēgtie deputāti apgalvo, ka neesot bijuši pret jaunu amatpersonu ievēlēšanu, bet gan vien vēlējušies rūpīgāk izvērtēt izvirzītās kandidatūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!