Foto: Itar-Tass/Scanpix
Otrdien mediķi devušies palīgā kādai četrus gadus vecai meitenei, kura izkrita no dzīvojamā nama trešā stāva balkona, portālam "Delfi" pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Negadījums noticis, meitenei pamanoties nokļūt uz balkona, kaut arī mājās bijuši pieaugušie. Cietusī ar galvas traumu un iegurņa kaula lūzumu nogādāta slimnīcā. Meitenes stāvoklis ir stabils.

Tāpat aizvadītajā diennaktī slimnīcā nogādāti vairāki cietušie, kas guvuši darba traumas. Kāds 59 gadu vecs vīrietis Rīgas reģionā paklupis un uzkritis uz ieslēgta motorzāģa, gūstot brūci plaukstā un vairāku pirkstu lūzumus, vienu pirkstu daļēji amputējot. Savukārt kāds 30 gadu vecs vīrietis Vidzemē, strādājot ar cirvi, iecirtis sev rokā – gūta brūce un bojātas muskuļu cīpslas.

Mediķi arī snieguši palīdzību vairākiem cilvēkiem, kas cietuši no insektu kodumiem. Piemēram, kāda 56 gadu veca sieviete Rīgā dzērusi kompotu no burkas, nepamanot, ka tajā iekritusi lapsene. Pēc dzēliena mutē, cietušajai attīstījās smaga alerģiska reakcija un viņa nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī "ātrās palīdzības" mediķi devušies 1113 izsaukumos. 214 gadījumos cilvēki slimnīcā nogādāti ar traumām. Karstuma dēļ cietuši 12 cilvēki vecumā no viena līdz 77 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!