Nedaudz vairāk kā trešdaļa 35% aptaujāto iedzīvotāju alu minējuši kā svarīgāko Līgo svētku sastāvdaļu, taču ceturtā daļa aptaujāto šajos svētkos vispār iztiek bez alus dzeršanas, liecina pēc ELVI pasūtījuma veiktā "GfK" Latvijas iedzīvotāju aptauja.
Savukārt 33% respondentu atzinuši, ka Līgo svētki nebūtu iedomājami bez siera. 15% no aptaujas dalībniekiem norādījuši, ka Līgo nav iedomājami bez šašlika, savukārt 3% atzīmējuši, ka Jāņi viņiem saistās ar pīrāgiem, portālu "Delfi" informēja "ELVI grupa" mārketinga daļas vadītāja Kristīne Saulriete.

Raksturīgs, ka tieši vīrieši (42%) Jāņus saista ar alu, kamēr sievietes (41%) - ar sieru. Ceturtā daļa respondentu vecumā no 18 līdz 24 gadiem Jāņus nevar iedomāties bez šašlika. Arī Latvijā dzīvojošie cittautieši Jāņus vairāk asociē ar šašlikiem, nevis sieru.

Aptauja liecina, ka 75% no Latvijas iedzīvotājiem svētkos slāpju remdēšanai izmanto alu, turklāt vīriešu vidū alus dzērāju īpatsvars ir pat 82%. Tomēr katrs piektais iedzīvotājs atzīst, ka svētkos pietiek arī ar vienu pudeli alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!