Gandrīz ceturtdaļa studentu, kas saņem kredītu mācību maksas segšanai, pieļauj iespēju, ka kredītu varētu arī neatdot, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktais pētījums. No 1200 aptaujātajiem studentiem 24,4% atbildējuši, ka varētu neapmaksāt valsts piešķirto vai arī valsts garantēto kredītiestāžu izsniegto kredītu.
Savukārt iespēju, ka studiju kredītu varētu neatdot nepieļauj 45,5% respondentu, bet noteiktu atbildi uz šo jautājumu atturējušies sniegt 30,1% aptaujas dalībnieku. Tikai 41,7% aptaujāto studentu domā, ka viņiem nebūs grūti atdot kredītu tā noteiktajos termiņos, bet 34% respondentu domā, ka varētu rasties zināmas grūtības atdot naudu līgumā paredzētajos termiņos. Ļoti grūti atdot kredītu būšot 9,6% studentu, bet 14,7% nezināja atbildēt, liecina aptauja.

Maģistrantūras studenti biežāk norādījuši, ka ar kredīta atdošanu paredzētajā laikā varētu rasties zināmas grūtības (43,3%). Aptaujas dalībnieki, kuri studē juridisko personu dibinātās (48,1%) un Rīgas augstskolās, bakalaura un profesionālo studiju programmu studenti (45,5%), kā arī respondenti, kuri studiju laikā dzīvo pie vecākiem (50%) uzskata, ka nebūs grūtību atdot kredītu līgumā paredzētajā laikā.

No visiem aptaujātajiem studentiem tikai 13% atbildējuši, ka izmanto studiju kredītus mācību maksas segšanai, bet 56,4% aptaujāto studentu mācības pilnībā apmaksā valsts, liecina pētījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!