Foto: Latvijas Valsts ceļi/Renārs Koris
Ceturtdienas rītā vietām visā valsts teritorijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 164 ziemas dienesta tehnikas vienības, portālu "Delfi" informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos: Tallinas šoseja (A1) no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šoseja (A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šoseja (A3) no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Rīgas apvedceļš (A5) un (A4) visa maršruta garumā, Daugavpils šoseja (A6) visa maršruta garumā, Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā un Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā.

Tāpat autovadītājiem jāuzmanās, braucot pa Liepājas šoseju (A9) no Rīgas līdz Anneniekiem, Ventspils šoseju (A10) no Rīgas līdz Usmai, Liepāja – Rucava (A11) visa maršruta garumā, Rēzeknes šosejas (A12) visa maršruta garumā, Grebņeva – Medumi šoseja (A13) visa maršruta garumā, Daugavpils apvedceļa, (A14) visa maršruta garumā, Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā un Tīnūži – Koknese (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts teritorijā izņemot Kuldīgas, Saldus un Ventspils apkārtnē.

Šādos laika apstākļos autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem autovadītāji aicināti informēt "Latvijas Valsts ceļi", zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!