Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā diennaktī glābēji dzēsa septiņus meža ugunsgrēkus, bet Ādažu pagastā un Rīgā degusi meža zemsedze, "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Saglabājoties augstai ugunsbīstamībai mežos, ugunsdzēsēji cilvēkus aicina ievērot piesardzību, mežā izmantojot atklātu liesmu, jo pat neliela dzirkstele var izraisīt postošu ugunsgrēku.

Ceturtdien pusdienlaikā tika saņemts izsaukums uz Preiļu novada Saunas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – divu kravas automašīnu sadursme. Glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja cilvēku, kurš bija iesprostots kravas automašīnas kabīnē un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 16.19 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Daudzeses pagastā cilvēks ir apmaldījies purvā. Ar dronu apsekojot teritoriju un glābējiem pārvietojoties pa teritoriju, cilvēks atrasts un izglābts.

Ap pulksten 19 ugunsdzēsēji devās uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur četrstāvu dzīvojamā mājā dega jumta konstrukcijas 45 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Smārdes un Engures brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 22.27.

Rēzeknē no upes Rēzekne ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega kūla un krūmi, bez uzraudzības atstāts uz plīts piededzis ēdiens, atkritumi, kūla, ledusskapji, vieglā automašīna, dārza māja un lapu kaudze, neapsaimniekota ēka.

Ceturtdien VUGD saņēma 80 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!