Foto: AP/Scanpix
Portāls "Delfi" piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.


Foto: AP/Scanpix

Trešdien vakarā baltu dūmu mutuļi no Siksta kapelas skursteņa vēstīja, ka konklāvs ir ievēlējis jaunu pāvestu 1,2 miljardiem pasaules katoļu. Pēc neilga laika cilvēki ieraudzīja arī pašu jaunievēlēto Vatikāna valdnieku – kardinālu no Argentīnas Horhi Mario Bergoljo, kurš būs pazīstams kā pāvests Francisks.

Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats domā, ka Francisks būs pāvests, kas turpinās apmēram tādu līniju kā iepriekšējais - Benedikts XVI -, respektīvi, ne Dieva patiesības morāle, ne ticība nemainīsies un pāvestam būs to sludināt un uzraudzīt visā baznīcā.


Foto: DELFI

Saeimas deputātu vairākums ceturtdien plenārsēdē par nākamo Satversmesaizsardzības biroja (SAB) priekšnieku ievēlēja pašreizējo Valsts prezidenta padomnieku un
bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti
.

Foto: AFP/Scanpix

Aizvadot vienu no pēdējā laika labākajām spēlēm, Latvijas tenisists Ernests Gulbis trešdien Indianvelsas "Masters Series" turnīra trešās kārtas mačā tomēr piekāpās bijušajam pasaules ranga līderim Rafaelam Nadalam, kurš izlikts ar piekto numuru.
Divu stundu un 33 minūšu ilgā cīņā Gulbis zaudēja ar 6-4, 4-6, 5-7. Tādējādi pārtrūka Gulbja 13 uzvaru sērija, kas iesākās vēl februārī.
Par dalību Indianvelsas "Masters Series" turnīrā Gulbis nopelnīja 106 ieskaites punktus, kas viņam ļaus nākamnedēļ vēl vairāk pietuvoties pasaules ranga TOP 50.


Foto: F64

Leģendārais latviešu hokeja aizsargs Sandis Ozoliņš nepiedalīsies maijā gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlases sastāvā, spēlētājs atklājis intervijā portālam "Sporta Avīze+".
Kā zināms, Ozoliņš februāra sākumā atgriezās Latvijas izlasē pēc gandrīz septiņu gadu pārtraukuma, palīdzot valstsvienībai izcīnīt vienīgo ceļazīmi uz 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.
Intervijā portālam "Sporta Avīze+" aizsargs paudis, ka viņa nopelnus olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanā nevajag pārvērtēt, bet pasaules čempionātā viņš startēt negrasās.


Foto: DELFI

Saeimas deputāti ceturtdien noraidīja Nacionālās apvienības (NA) iesniegto likumprojektu, kas paredzēja atjaunot 16.martu kā atceres dienu un nosaukt to par Latviešu nacionālo karavīru atceres dienu.


Foto: LETA

Ogres upe plūdu risku mazināšanai ceturtdien spridzināts ledus. Notika divi izpēte sprādzieni, pēc tām sākās izpētes darbi, vērtējot tālākus rīcības scenārijus, tostarp iespējamu spridzināšanu tuvākajā nākotnē.


Foto: AFP/Scanpix

Fiziķi tagad ir pārliecināti, ka pagājušā gada jūlijā Eiropas kodolpētījumu centrā (CERN) atklātā elementārdaļiņ patiešām ir Higsa bozons jeb tā sauktā "Dieva daļiņa".


Foto: AP/Scanpix

No ceturtdienas, 14. marta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt Honkongas un Ķīnas kopražojuma filmu Chinese Zodiac (latviešu variantā kļuvusi par Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks), kura tika filmēta arī Jelgavā.
Galvenajā lomā filmējies slavenais Honkongas aktieris Džekijs Čans; viņš ir arī šīs filmas režisors un scenārija līdzautors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!