Foto: F64

Ceturtdien, 10. decembrī, Dagdas, Jaunjelgavas un Valkas novadā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji no ūdenstilpēm izcēla četrus bojāgājušus cilvēkus un nodeva Valsts policijas darbiniekiem, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pulksten 18.30 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā izcēlies ugunsgrēks un ir neliels sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka aizdedzies katla rokturis, kurš gruzdot radījis sadūmojumu. Dzīvoklī nostrādāja dūmu detektors. Mājās esošais cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) mediķiem.

Ceturtdien glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega dzīvojamā ēka, ražošanas ēka un iekrāvējs, dzīvojamās mājas jumts un starpsiena, katlu māja un blakus esošā malkas kaudze, četros gadījumos vieglās automašīnas, divos gadījumos sodrēji dzīvojamo ēku dūmvados, divos gadījumos dārza māja, četros gadījumos sausā zāle, elektrības vadi un atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!