Foto: F64

Ceturtdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Veco ceļu Jelgavā, kur kādā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks, portāls “Delfi” uzzināja dienestā.

Izsaukums saņemts pulksten 5.14. Notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamā mājā ar atklātu liesmu deg piektā stāva dzīvokļa virtuve deviņu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas evakuēti astoņi cilvēki, bet viens cilvēks evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās.

Pulksten 6.23 ugunsgrēks likvidēts.

Trešdien īsi pirms astoņiem vakarā glābēji steidzās uz Madonas novada Sausnējas pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot ugunsdzēsēju glābēju automašīnas skaņas un gaismas signālus, sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Savukārt pulksten 4.16 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz autoceļu Inčukalns – Valmiera, Valmierā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka avarējis kravas mikroautobuss. Pirms VUGD ierašanās no automašīnas saviem spēkiem izkļuva četri cilvēki, bet vienu cilvēku glābēji izcēla no automašīnas un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu transportlīdzeklim.

Pulksten 5 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat trešdien Kleistu ielā Rīgā no ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, elektrolīnijas balsts, elektroinstalācija, ledusskapis, tvaika nosūcējs, dārza māja, vieglā automašīna, dzīvojamais vagoniņš, neapsaimniekota ēka un dzīvojamās mājas jumts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 69 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 46 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!