Foto: LETA

Iespējams, jau ceturtdien Jūrmalas dome varētu lemt par Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) atcelšanu no amata, ziņu aģentūrai BNS sacīja domes deputāts Māris Dzenītis (Reģionu alianse).

Viņš pastāstīja, ka kopumā astoņi domes deputāti ir parakstījuši iesniegumu, izsakot neuzticību domes priekšsēdētājam. Iesniegumu par neuzticības izteikšanu Truksnim parakstījuši ‒ Dzenītis, Zigurds Starks, Dzintra Hirša, Arnis Ābelītis, Iveta Blaua, Aigars Tampe, Juris Visockis un Ilmārs Ančāns. Dzenītis arī piebilda, ka bez iesniegumu parakstījušajiem deputātiem mēra demisiju varētu prasīt vēl divi domnieki, tomēr viņu vārdus deputāts neatklāja.

Lai gan nākamā Jūrmalas domes sēde plānota jau ceturtdien, Truksnis aģentūrai BNS norādīja, ka tās darba kārtībā jautājumu par viņa atstādināšanu no amata iekļaut vairs nevarot, jo darba kārtība ir apstiprināta un izsludināta. Viņš šo deputātu ierosinājumu solīja izskatīt likumā noteiktajā kārtībā.

Savukārt Dzenītis minēja, ka neuzticību izteikušie domnieki jautājumu par Trukšņa atbrīvošanu kā papildu punktu varētu iekļaut ar deputātu vairākuma balsojumu.

Dzenītis atzina, ka katram deputātam varētu būt savi apsvērumi, parakstot šo iesniegumu. Viņš asi kritizēja pēdējā laikā Trukšņa veiktās pilsētas mārketinga aktivitātes, kuras finansētas par domes naudu, bet, kā uzskata Dzenītis, drīzāk kalpojušas Trukšņa tēla popularizēšanai pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

"Domes priekšsēdētājs sevi pozicionē kā gandrīz vienīgo, kurš domē strādā," sūdzējās Dzenītis. Viņš arī teica, ka nav izprotama, piemēram, tāda mārketinga aktivitāte kā "plastmasas sniegavīru kūrorts", kas veidots par 25 tūkstošiem latu. Deputātiem Truksis neesot sniedzis "saprotamas atbildes," kādēļ šāds projekts vispār esot vajadzīgs.

Savukārt Zigurds Starks aģentūrai BNS pavēstīja, ka viņam pret Truksni nekad nav bijusi uzticība un, pēc viņa domām, viņš bija vājš darbinieks. "Puisis, kas noguris no darba, no tā ir jāatbrīvo. Viņš [Truksnis] nekad tam amatam nav derējis. Īstenībā mēra posteni vadīja [bijušais Jūrmalas mērs un korupcijas noziegumos apsūdzētais] Raimonds Munkevics," klāstīja Starks.

Viņš gan pagaidām atteicās runāt par jaunās koalīcijas aprisēm.

Truksnis sarunā ar aģentūru BNS apliecināja, ka nav pārsteigts par šādu domnieku rīcību, jo tuvojas nākamās pašvaldību vēlēšanas un tā ir iespēja, kā pārējie deputāti vēlas izcelties, cerot piesaistīt vēlētāju balsis.

Uz juatājumu par iemesliem, kādi kalpojuši šādai deputātu rīcībai, Truksnis atbildēja, ka tie ir vairāki pēdējā laikā domē panāktie darbi, kas atsevišķiem deputātiem nav izdevīgi un ir kā dadzis acī. Piemēram, pirms divām nedēļām panākts, ka netiks privatizēts Jūrmalas siltumapgādes uzņēmums, kas būtu izdevīgi demisijas ierosinājumu parakstījušajam Visockim. Truksnis arī pieļāva, ka atsevišķiem politiskiem spēkiem varētu nebūtu ērta panāktā nekustamo īpašumu nodokļa atlaide līdz 70% apmērā.

Truksni Jūrmalas domes vadītāja amatā apstiprināja 2010.gada 10.septembrī pēc toreizējā mēra Romualda Ražuka atbrīvošanas no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!