Foto: Valsts kanceleja
Ceturtdien gaidāmajā Krīzes vadības padomes sēdē, kurā plānots lemt par turpmākajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, piedalīsies gandrīz visi ministri, portālam "Delfi" sacīja Valsts kancelejā.

Iepriekš aģentūra LETA, atsaucoties uz informāciju oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", rakstīja, ka ceturtdien Krīzes vadības padomes sēdē klātienē nepadalīsies seši ministri, kas ir teju puse no Ministru kabineta sastāva. Atsevišķi ministri iespēju gadījumā sēdei gan varētu pieslēgties attālināti.

Tomēr Valsts kancelejā informēja, ka Krīzes vadības padomes sēdē piedalīsies teju visi ministri – gan klātienē, gan attālināti. Plānots, ka sēdē piedalīsies arī ministri, kuri atrodas komandējumā, savukārt atsevišķi ministri līdz sēdes sākumam jau būs atgriezušies Latvijā. Atvaļinājumā atrodas vien aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Tikmēr Saeimā ceturtdien atbalstu neguva opozīcijas rosinājums parlamentam pieņemt lēmumu, kas paredzētu krīzes laikā liegumu ministriem doties komandējumos un atvaļinājumā.

Opozīcijas deputāts Viktors Valainis (ZZS) Saeimas sēdē kritizēja atsevišķu ministru prombūtni dienā, kad Ministru kabinetā plānots pieņemt svarīgus ar epidemioloģisko drošību saistītus jautājumus.

"Attīstītās demokrātijās par to, ka ministrs krīzes laikā dodas atvaļinājumā, viņš demisionētu. Iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) ir jādemisionē par došanos atvaļinājumā krīzes laikā," pauda Valainis.

Viņš norādīja, ka ceturtdien Krīzes vadības padomes sēdē nepiedalīsies puse ministru, bet klātesošie ministri aizstās prombūtnē esošos ministrus. "Kā šādā situācijā varam cerēt uz normāliem lēmumiem," norādīja deputāts.

Jau ziņots, ka ceturtdien Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās Krīzes vadības padomes sēdē plānots lemt par turpmāko rīcību epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai. Otrdien notika Krīzes vadības padomes sēde, kurā trīs stundu laikā puses tomēr nevienojās par epidemioloģiskās drošības pasākumiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) portālam "Delfi" atklāja, ka otrdienas sanāksmē tika uzklausīts diezgan "dramatisks ziņojums" par epidemioloģiskās situācijas prognozēm, bet nekādi lēmumi netika pieņemti

Pēc ministra teiktā, šobrīd tiek strādāts ar dažādiem rīcības variantiem, proti, kāda būtu drošības pasākumu ietekme, ja tos attiecinātu tikai uz nevakcinētajiem pret Covid-19 un ja tos attiecinātu gan uz vakcinētajiem, gan uz nevakcinētajiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!