Foto: F64

Ceturtdien, pulksten 15.35 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz izsaukumu Madonas novadā, kur ledū ielūzis cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Cilvēks bija ielūzis Lubāna ezera ledū, apmēram 20 metrus no krasta. Izmantojot glābšanas dēli, cietušais tika nogādāts krastā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Piektdienas vakarā VUGD steidzās uz izsaukumu Priekuļu novadā, kur piecstāvu sabiedriskā ēkas trešajā stāvā dega strāvas pārveidotājs un sadzīves mantas. No ēkas bija evakuējušies deviņi cilvēki, no kuriem viens cilvēks bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms glābēju ierašanās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, apgaismes lampa noliktavā, saimniecības ēka, gāzes apkures katla panelis, mājas jumts, koka paletes, atkritumi konteineros, divos gadījumos – neapsaimniekotas ēkas, savukārt 12 gadījumos tika dzēsti kūlas ugunsgrēki.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!