Foto: F64

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no ūdenstilpēm izcēla divus bojāgājušus cilvēkus, portālu “Delfi” informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Viens bojāgājušais tika izcelts Salaspils novadā no karjera, otrs – Jūrmalā no upes. Abu cilvēku mirstīgās atliekas tika nodotas Valsts policijas darbiniekiem.

Naktī uz piektdienu VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur pie piecstāvu mājas augšēja stāva dzīvokļa durvīm dega papīri.

Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ceturtdien pulksten 21.13 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur no trīsstāvu dzīvojamās ēkas pagraba nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas pagrabā deg muca ar ķīmisku vielu. No ēkas tika evakuēti 15 cilvēki. Cietušo notikumā nav, informē VUGD.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, vieglā automašīna, piededzis ēdiens, sausā zāle, kravas automašīnas riepa, skapis dzīvoklī, dvielis uz plīts, nepieskatīts ugunskurs, elektroinstalācijas vadi dzīvoklī, koks, kravas automašīnas piekabe.

VUGD saņēma izsaukumu Liepājā, kur piecstāvu mājā bija jūtama gāzes smaka. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja 14 cilvēkus. Gāzes avārijas dienests likvidēja gāzes noplūdi, un telpas tika izvēdinātas.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 57 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 25 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!