Foto: LETA

Ceturtdien, 4. martā, Rīgā no Vecdaugavas tika izcelti divi cilvēki, kuriem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ceturtdien VUGD steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, kur trīsstāvu sabiedriskās ēkas pirmajā stāvā dega eļļa, radot lielu sadūmojumu telpās. No ēkas tika evakuēti pieci cilvēki.

Glābēji saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur atklātā teritorijā dega gāzes balons. Notikumā bija cietis viens cilvēks, kurš tika NMPD mediķiem.

VUGD steidzās uz izsaukumu Jaunpils novadā, kur vienstāva dzīvojamajā mājā dega starpstāvu pārsegums. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki.

Neilgi pirms pulksten 22 glābēji saņēma izsaukumu Neretas novadā, kur bija izcēlies ugunsgrēks vienstāva dzīvojamajā mājā. No ugunsnelaimes pirms VUGD ierašanās bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī izsaukumiem, kur četros gadījumos dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, septiņos gadījumos – atkritumi konteineros, bet divos gadījumos – vieglās automašīnas.

Kopumā ceturtdien VUGD saņēma 42 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!