Foto: LETA
Policija aizvadītajā diennaktī veikusi 470 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu un sākusi 18 lietvedības, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Lietvedības sāktas gan par pašizolēšanās prasību neievērošanu, gan par cilvēku pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu.

Jau ziņots, ka kopš ārkārtējas situācijas ieviešanas 13. martā Valsts policija strādā pastiprinātā režīmā. Līdz šim likumsargi pārbaudījuši vairāk nekā četrus tūkstošus objektu un personu, strādājot gan preventīvi, gan reaģējot uz iedzīvotāju izsaukumiem saistībā ar iespējamiem ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpumiem.

Valsts policija nepagurstot aicina strikti ievērot visas ar ārkārtējo situāciju noteiktās prasības, tādējādi nepakļaujot riskam ne sevi, ne apkārtējos iedzīvotājus.

Iepriekš Valsts policijas Galvenās kārtības policijas priekšnieks Normunds Krapsis atklājis, ka atsevišķos gadījumos cilvēki bijuši ļoti bezatbildīgi un pat snieguši nepatiesu informāciju, ka nav bijuši ārzemēs. Kā piemēru viņš minēja kādu personu, kas bija atgriezusies no Somijas, bet nevis ievērojusi pašizolēšanās prasību, bet gan ieradusies bankā, kur arī nav informējusi par savu atceļošanu no ārvalstīm. Banka par šo faktu uzzinājusi, redzot, ka šī persona veikusi norēķinus Somijā, un izsaukusi policiju.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!