Foto: LETA

Ceturtdien, 3. decembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Rēzeknē, kur no dzīvojamās mājas logiem nāca dūmi. Pirms glābēju ierašanās viens cilvēks gājis bojā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā ēka. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Agrā piektdienas rītā glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkā deg apkures katla telpa, siena un griesti. No piedūmotās ēkas evakuēti četri cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ceturtdien VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur dega vienstāva pirts. Mēģinot apdzēst liesmas saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Glābēji saņēmuši arī izsaukumu Salaspilī, kur dega vienstāva dzīvojamās ēkas bēniņi un jumta konstrukcijas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega šķūnis, jumta un griestu pārsegums, pirts piebūves siena, trīs gadījumos vieglās automašīnas un viens kravas auto, atkritumi, niedres, piededzis ēdiens, durvju zvana poga, bet vēl divos gadījumos dega sodrēji dzīvojamo ēku dūmvados.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!