Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 17 izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu. Divos ugunsgrēkos kopumā bojā gājuši pieci cilvēki – divi Rīgā un trīs Jelgavas novadā, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Ceturtdienas, 18. februāra vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks deviņstāvu ēkā. Nelaimē dzīvību zaudēja divi cilvēki un viens cietis.

VUGD izsaukumu saņēma pulksten 20.03. Deviņstāvu mājas dzīvoklī dega gaitenis, virtuve un mēbeles. Bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, un no ēkas tika evakuēti 45 cilvēki.

Degošajā dzīvoklī tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki, kā arī viens cilvēks tika izglābts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ap pusnakti ugunsgrēks tika likvidēts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka ceturtdienas rītā glābēji devās uz izsaukumu Jelgavas novadā, kur dega dzīvojamā mājā. Ugunsnelaimē bojā gāja trīs cilvēki.

Notikuma vietā strādāja arī Valsts policijas pārstāvji.

Ceturtdien tika saņemts izsaukums arī uz Daugavpils ielu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies daudzstāvu mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg daudzdzīvokļu ēkas pagrabs, kā arī starpstāvu pārsegums un sienas pirmajā un otrajā stāvā. No ēkas tika evakuēti 15 cilvēki.

Pašvaldības policija nodrošināja autobusu, kur uzturēties evakuētajiem cilvēkiem. Notikuma vietā strādā 24 ugunsdzēsēji, izmantojot piecas autocisternas un autokāpnes.

Glābēji saņēma izsaukumu Aknīstē, kur dzīvojamā mājā dega durvis un grīda. Notikumā tika izglābts viens cilvēks.

VUGD piemin, ka kopumā aizvadīta traģiska diennakts, un aicina rūpēties par ugunsdrošību mājās, nepārkurinot krāsnis, regulāri tīrot dūmvadus, nelietojot bojātas elektroierīces, kā arī uzstādot mājās dūmu detektorus.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!