Foto: LETA

Ceturtdien, 27. decembrī, ugunsgrēkos Rīgā un Salacgrīvas novadā bojā gāja divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 19.17 VUGD no aculieciniekiem saņēma informāciju par kādu dzīvojamo māju Rīgā, no kuras logiem nāca dūmi. Ugunsgrēkā, kurā sešu kvadrātmetru platībā dega mēbeles un sadzīves mantas, dzīvību zaudēja viens cilvēks. Ugunsgrēku VUGD likvidēja pulksten 21.48.

Bet uz kādu dzīvojamo māju Salacgrīvas novadā VUGD izsaukumu saņēma naktī uz piektdienu, 28. decembri. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamā ēkā deg dzīvoklis un virs tā esošais jums ar bēniņiem kopumā 80 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki, divi cilvēki ugunsnelaimē cieta, bet viens zaudēja dzīvību. Pulksten 4.10 VUGD ugunsgrēku lokalizēja un šobrīd turpina to dzēst. Dzēšanā iesaistījās arī Ainažu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Rīgā pulksten 00.43 VUGD izsaukumu saņēma uz Jāņa Dikmaņa ielu, kur dzīvojamās ēkas pazemes autostāvvietā dega divas vieglās automašīnas, elektrības vadi un degviela 40 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no piedūmotās ēkas evakuējās 20 cilvēki, bet Rīgas pašvaldības policija evakuēja vēl 10 personas. Šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku VUGD likvidēja pulksten 3.35.

VUGD nakti uz piektdienu steidzās arī uz Cesvaines novadu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas istabā bija aizdegusies gulta. Cenšoties to nodzēst, cieta viens cilvēks. Vēlāk VUGD Cesvaines novadā devās dzēst degošas sadzīves mantas kādā dzīvojamā ēkā. Pulksten 5.31 ugunsdzēsēji ugunsgrēku lokalizēja un turpina to dzēst.

Laika posmā no 27. decembra pulksten 6.30 līdz 28. decembra pulksten 6.30 VUGD saņēma 36 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Līdz šim 2018. gadā ugunsnelaimēs gājuši bojā 82 cilvēki, norādīja VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!