Foto: AP/Scanpix

Šobrīd braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem vietām apgrūtina sniegs un izveidojies apledojums uz brauktuvēm. Latgalē nedaudz snieg, Vidzemes ziemeļdaļā arī zemais putenis. Gaisa temperatūra no -7ºC līdz -1ºC," informē "Latvijas Valsts ceļi".

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi naktī ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, toties gaiss vietām valsts austrumu rajonos atdzisīs līdz – 14ºC. Ceļi būs slideni.

Braukšana uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta sekojošos ceļa posmos:

  • Veclaicenes virzienā no Raunas pagrieziena līdz Virešiem;
  • Valmieras virzienā no Stalbes līdz Valkai;
  • Rīgas apkārtnē no Salaspils līdz Babītei;
  • Bauskas virzienā no Rīgas līdz Iecavai;
  • Jelgavas virzienā visa maršruta garumā;
  • Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem;
  • Ventspils virzienā no Kūdras līdz Strazdei.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Bauskas, Jelgavas, Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Gulbenes, Madonas, Valkas, Valmieras, Tukuma un Talsu apkaimēs.

Šodien ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 161 "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienība, kas veica slideno posmu kaisīšanu un ceļu attīrīšanu no sniega.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka "ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji".

Autovadītāji aicināti būt piesardzīgi, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!